MENIU

O femeie cu educaţie economică sau Liviu Voinea, propunerile de premier ale lui Remus Cernea

foto: remuscernea.ro

Invitat la o emisiune la Postul public de televiziune, Remus Cernea, candidatul la preşeidnţie al Partidului Verde, a declarat că ar propune ca premier o femeie sau pe directorul exectiv al Grupului de economie aplicată, Liviu Voinea.

"Am două propuneri pentru funcţia de prim-ministru. O variantă ar fi o femeie, întrucât cred că, în politica din România, potenţialul femeilor nu este fructificat îndeajuns. Aş alege o femeie care să provină din sectorul intreprinderilor mici şi mijlocii şi care să aibă pregătire economico-financiară, deci o persoană care să aibă experienţa demarării unei afaceri. Am pornit de la un portret-robot al persoanei care să aibă această funcţie şi încă suntem în căutarea acestei persoane. O altă propunere ar putea fi Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de economie aplicată. Un foarte bun profesionist, cu un cv impresionant şi cu o viziune bine articulată", a declarat candidatul Remus Cernea. Acesta a subliniat că pentru alegerea unei persoane pentru funcţia de premier este foarte importantă agenda discutată cu premierul desemnat.

Educaţia, cercetarea ştiinţifică, stoparea "masacrului asupra pădurilor", agricultura bio şi militarea pentru principiul separării puterilor în stat sunt câteva dintre cele mai importante puncte din programul prezidenţiabiliului Remus Cernea.

Candidatul Partidului Verde a mai declarat că are capacitatea de a aduce la masa negocierii persoane, oameni, interese diferite şi de a "căuta o soluţie rezonabilă".

Întrebat cum vede rezolvată problema prostituţiei, Cernea, care s-a declarat atras de clasicii liberalismului în facultate, este de părere că acest fenomen nu trebuie combătut prin măsuri punitive, ci prin educaţie. În schimb, este de părere că fenomenul proxenetismului trebuie ţinut sub supraveghere de către stat.  

Mai multe articole despre:
economie premier IMM păduri Liviu Voinea Remus Cernea