MENIU

O fată din oraşul siberian Chita a fost crescută de câini şi pisici

Foto: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6373089.ece
Nataşa, o fetiţă din Siberia, a fost crescută de câini şi de pisici

Despre copiii sălbatici se spune că au Sindromul Mowgli, denumit astfel după băiatul crescut de lupi în "Cartea Junglei" de Kilpling.

O fată sălbatică, din Siberia, care şi-a petrecut întreaga viaţă închisă într-un apartament, în care se aflau doar câini şi pisici, a fost luată în grijă de către poliţie.

Copilul, în vârsta de 5 ani, nu putea să vorbească şi se comporta ca un câine atunci când poliţiştii au descoperit-o într-un apartament neîncălzit şi umed din localitatea siberiană Chita.

"De 5 ani, fetiţa a fost crescută de câţiva câini şi pisici şi nu a fost niciodată afară", au declarat forţele de ordine.

"Nespălată şi îmbrăcată în haine murdare, fetiţa avea clare caracteristici aparţinînd animalelor şi sărea la oameni."

Deşi trăia în acelaşi apartament cu tatăl, bunicii şi alte rude, fetiţei îi lipseau total contactele cu oamenii. Fata, cunoscută sub numele de Natasha, aflată acum la un orfelinat, are aspectul unui copil de 2 ani, deşi poliţia a stabilit că vârsta ei reală este de 5 ani.

Copilul refuză să mănânce cu lingura, însistînd să îşi lingă mâncarea din farfurie, poliţia declarând că aceasta a adoptat şi alte obiceiuri ale animalelor.

"Când îngrijitorii părăsesc camera în care se află, fetiţa se repede la uşă şi latră."

Mama fetiţei a fost reţinută pentru investigaţii, dar tatăl nu a fost găsit.

Copiii sălbatici, de obicei, prezintă caracterisiticile comportamentale ale animalelor cu care au fost în contact.

Această condiţie este cunoscută sub numele de Sindromul Mowgli, denumit după personajul fictiv al lui Rudyard Kipling din Cartea Junglei, care a fost crescut de lupi.

Asemenea copii au legături foarte strânse cu animalele cu care au crescut, iar procesul de umanizare are un efect traumatizant asupra lor.

Fetiţa putea să înţeleagă limba rusă, dar nu o putea vorbi, în locul limbajului articulat alegând lătratul, fiind vizibil că prefera compania animalelor decât a rudelor.

Copilul se află sub tratament medical şi psihiatric, iar poliţia anchetează acest caz ca unul penal, pentru aplicare de rele tratamente copiilor.

Mai multe articole despre:
copil animale fetiţă Cartea Junglei