MENIU

O delegaţie chineză a venit în România pentru a discuta despre criză

Foto: moneyexpress.ro

O delegaţie chineză, condusă de Wu Hongpo, ministru adjunct al Afacerilor Externe, a fost primită la MAE român, cele două părţi purtând consultări, printre altele şi despre criza economico-financiară şi necesitatea consolidării cooperării pentru gestionarea şi soluţionarea problemelor.

Delegaţia chineză a fost primită de către ministrul de externe Cristian Diaconescu şi a avut consultări cu o delegaţie română condusă de secretarul de stat Doru Costea, a informat Ministerul de Externe.

Consultările politice cu China au loc în contextul în care numeroşi cetăţeni chinezi imigranţi în România se confruntă cu grave probleme financiare, întrucât şi-au pierdut locurile de muncă din construcţii. Săptămâna aceasta, sute de chinezi au venit în faţa Ambasadei Chinei, unii dorind bani pentru a se întoarce acasă, alţii dorind să îşi primească salariile cuvenite şi să muncească mai departe în România.

Zeci sau chiar sute dintre manifestanţi trăiesc, de săptămâna trecută, în corturi improvizate pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei, susţinând că nu au bani să locuiască în altă parte. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a ridicat joi, în faţa ambasadei, două corturi şi a împărţit 40 de litri de ceai şi 100 de pâini muncitorilor chinezi.

Mai multe articole despre:
China muncitori MAE criză cetăţeni delegaţie