MENIU

O delegaţie a României negociază un împrumut cu FMI

Foto: romanialibera.ro
Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat că, "din păcate, nu este stadiul de negociere"

Autorităţile române se pregătesc de contractarea unui împrumut extern. O delegaţie română se află în aceste zile la Washington, pentru a vorbi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional despre condiţiile contractuale ale unui eventual împrumut. Săptămâna trecută, oficialii români au purtat discuţii asemănătoare şi cu reprezentanţii Comisiei Europene.

O delegaţie din care fac parte viceguvernatorul BNR Cristian Popa şi secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Bogdan Drăgoi se află la Washington pentru a negocia cu FMI un împrumut acordat României. 

Premierul Emil Boc nu a confirmat această informaţie, dar a declarat că, în prezent, oficialii români poartă discuţii cu Comisia Europeană în vederea găsirii unor soluţii pentru acoperirea deficitului bugetar.

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat că, "din păcate, nu este stadiul de negociere". "Negocierea apare într-un stadiu avansat, în care, probabil, vom ajunge în viitorul apropiat. Acum sunt evaluări, în vederea conturării unui tratat al României cu Fondul Monetar, în baza căruia să primim un împrumut", a spus Vasilescu.

Consilierul Guvernatorului BNR a mai declarat că ţara noastră poate să facă un acord cu FMI fără să retragă imediat banii. "Dacă apare o nevoie pe timpul acestui acord, România se poate duce să-şi tragă banii", a spus Adrian Vasilescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat că România ar avea nevoie de un împrumut în valoare de 2-4miliarde de euro, în timp ce alţi oficali consideră că suma trebuie să ajungă până la 7 miliarde de euro.

Mai multe articole despre:
România BNR FMI împrumut