MENIU

O defecţiune tehnică ar putea fi cauza deraierii trenului marfar la Boju

Foto: ecomagazin.ro

Primele cercetări la faţa locului nu au scos la iveală elemente de natură penală, astfel că procurorii au eliminat ipoteza unei mâini criminale. Specialiştii cred că ar putea fi vorba de o defecţiune tehnică. Ancheta este condusă de o echipă a Autorităţii Feroviare Române, însă la faţa locului s-au deplasat şi criminaliştii.

La orele dimineţii circulaţia feroviară între Cluj şi Câmpia Turzii era încă blocată. Ultimele trei vagoane ale marfarului deraiat blochează ambele sensuri ale căii de rulare şi sunt pline de combustibil. Întregul tren, care avea în compunere 36 de vagoane, transporta aproape 3.000 de tone de substanţe petroliere. Toate trenurile circulă pe rute ocolitoare. 

Există posibilitatea ca nici marţi să nu se poată relua traficul feroviar pe această rută. Operaţiunile de scoatere a vagoanelor deraiate în dreptul localităţii Boju sunt în plină desfăşurare.

Două macarale încearcă să elibereze şinele de ultimele trei vagoane deraiate în dreptul comunei clujene Boju. Circulaţia va fi reluată însă abia spre seară, estimează autorităţile. La locul accidentului a venit marţi şi o echipă de procurori care anchetează cazul.

Echipele de intervenţie au reuşit să golească unul din vagoanele încărcate cu 50 de metri cubi de motorină. In continuare, trei din cele 7 vagoane deraiate se află pe calea ferată.

Un tren cu 36 de vagoane care transporta produse petroliere a deraiat la Boju, în judeţul Cluj. Aceasta este a doua deraiere a unui tren pe căile ferate române şi este al treilea accident feroviar în decurs de 24 de ore.

 

Mai multe articole despre:
accident Craiova CFR deraiere