MENIU

O decizie în procesul dintre Universitatea \"Spiru Haret\" şi Ministerul Educaţiei este aşteptată vineri

Foto: REALITATEA.NET

Verdict în procesul dintre Universitatea Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei. Vineri, vom afla sentinţa în procesul prin care universitatea contestă hotărârea de guvern ce îi interzice admiterea la secţiile fără frecvenţă şi la distanţă.

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă vineri în procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea Hotărârii de Guvern care nu îi permite să organizeze admitere.

În plus faţă de excepţia invocată la termenul anterior, pe 6 august, Executivul a ridicat şi excepţia lipsei calităţii procesuale active, Guvernul susţinând că Universitatea "Spiru Haret" nu este cuprinsă în hotărârea atacată, astfel încât acţiunea în instanţă nu se justifică.

Ministerul Educaţiei a susţinut, la proces, că Aurelian Bondrea nu ar fi fost numit legal în funcţia de preşedinte al "Spiru Haret", excepţia fiind respinsă, pe motiv că nu influenţează fondul cauzei. Tot vineri, instanţa se va pronunţa pe excepţiiile rămase.  

Marţi, reprezentanţii "Spiru Haret" au adus mai multe hotărâri judecătoreşti definitive în care Bondrea apare ca reprezentant al instituţiei.

Procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea HG, care nu îi permite aceasteia să organizeze admitere, s-a amânat, pe 6 august, până marţi, deoarece Executivul a susţinut că Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector şi nu poate reprezenta Universitatea.

Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentanţii săi, a susţinut că Bondrea nu este recunoscut ca rector în relaţia cu Ministerul Educaţiei. Aceştia susţin că acţiunea nu ar fi valabilă, pentru că a fost semnată în numele Universităţii de către Bondrea. Mandatele avocaţilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai arătat reprezentanţii Guvernului.