MENIU

O colonie de microbi, veche de 1,5 milioane de ani, a fost descoperită sub gheaţa Antarcticii

FOTO: ggpht.com

O "capsulă a timpului" a fost descoperită la câţiva kilometri sub gheaţa din Antarctica - o colonie de microbi care a fost complet separată de restul lumii timp de 1,5 milione de ani.

Descoperirea, detaliată în ediţia din 17 aprilie a jurnalului Science, ar putea prezenta un model despre cum poate viaţa supravieţui pe planete îngheţate, ca Marte sau Europa.

Microbii, care supravieţuiesc fără lumină şi oxigen, au fost descoperiţi în apa care se scurge din gheţarul Taylor, unul dintre gheţarii din estul Antarcticii, într-o zonă cunoscută drept Văile Uscate McMurdo.

Regiunea McMurdo este considerată drept unul dintre cele mai aride deşerturi din lume, lipsit complet de animale şi plante complexe.

Oamenii de ştiinţă au prelevat mostre de apă din Blood Falls, o cascadă bizară, de culoare roşie, care este alimentată din interiorul gheţarului Taylor.

Analizele au relevat că apa gheţarului conţine microorganisme care folosesc sulful pentru a extrage fierul din rocă (fierul este responsabil pentru culoarea roşie a cascadei).

"Când am început analiza chimică mostrelor nu am găsit oxigen deloc
Mai multe articole despre:
Marte Antarctica microbi