MENIU

O clujeancă a plătit 100 de lei pentru o adeverinţă de grindină

Foto: realitatea.net

O femeie din Cluj a plătit 112 de lei şi 97 de bani la Centrul Meteorologic Transilvania. Clujeanca avea nevoie de o adeverinţă prin care meteorologii să confirme că într-o anumită zi a fost grindină. Adeverinţa îi era necesară la Casa de Asigurări, după ce maşina i-a fost distrusă de grindină.

Maşina unei familii a fost surprinsă de grindină, săptămâna trecută, în zona montană, la Marisel, iar distrugerile au fost evaluate la 4.000 de lei.

Centrul Regional Meteo din Cluj le-a cerut oamenilor o taxă pentru adeverinţa care să confirme fenomenul meteo.

"Taxa pe care am platit-o la Centrul Meteo este de 112.97 sumă care nu pot să înţeleg din ce se compune, nu mi se pare normal şi de aceea am făcut o sesizare pentru că nu mi se pare o taxă modică. O taxă modică e de 20-50 lei pentru un fenomen cert", susţine reclamanta.

Conducerea centrului Meteo consideră că taxa este absolut normală, de vreme ce instituţia se autofinanţează în proporţie de 20%.

"Aceste tarife sunt date prin decizii ale ANM şi ele costă, o astfel de informare este în jur de un milion, nu vă putem spune exact pentru că sunt nişte tarife minime care se negociază", a declarat Marius Santa, directorul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Nord.

Singurele informaţii pe care meteorologii le oferă gratuit sunt avertizările meteo sau cele legate de calamităţi. 

Mai multe articole despre:
Cluj taxă grindină ANM adeverinţă