MENIU

O carte de benzi desenate despre victimele Holocaustului va fi pusă în vânzare

Foto: CEN

În premieră, o carte de benzi desenate, care prezintă poveştile unor victime ale lagărului de concentrare de la Auschwitz, va fi pusă în vânzare.

Cartea, singura editată vreodată cu benzi desenate pe această temă, sub titlu “Love in the Shadow”, prezintă cazul unui cuplu care este prins de ofiţerii SS în timp ce încercau să fugă împreună din lagăr.

Scriitorul Michal Galek şi artistul Marcin Nowakowski au stat de vorbă cu supravieţuitori ai lagărului înainte de a realiza seria de benzi desenate, sub numele Episoade din Auschwitz.

"Aceste desene au fost realizate în colaborare cu istorici care sunt specializaţi în holocaust şi în istoria celui de-al doilea război mondial.”

"Autorii şi ilustratorii volumului au lucrat, de asemenea, împreună cu cei care au trecut prin asemenea experienţe – în special cu foşti prizonieri de la Auschwitz," a declarat Bartosz Bartyzel, reprezentant al Muzeului Memorial Auschwitz-Birkenau.

Editorii cărţii speră ca aceasta să fie preluată de şcoli, ca o modalitate de a-i învăţa pe elevi despre ororile din timpul regimului nazist.

Un supravieţuitor de la Auschwitz, Kazimierz Smolenia, a spus: "Cred că este o idee bună. Este bine să prezinţi istoria sub orice formă, atâta timp cât suscită curiozitate."
Mai multe articole despre:
Holocaust evrei victime Auschwitz benzi desenate