MENIU

O bătrână din Vâlcea, declarată moartă în urmă cu 9 ani, nu îşi mai poate ridica pensia

Foto: RTV
O bătrână din Vâlcea este declarată moartă de 9 ani

O femeie din Vâlcea nu îşi mai poate ridica pensia pentru că a fost declarată moartă în urmă cu 9 ani. Femeia a fost confundată cu o pacientă de la Spitalul de Psihiatrie, care nu deţinea acte de identitate. Asupra acesteia s-au găsit însă date despre femeia care a rămas fără pensie. Pentru a beneficia din nou de drepturile ei, Maria Chebeş trebuie să meargă în instanţă pentru a fi declarată vie.

Povestea a început în anul 2000, când o pacientă a Spitalului de Psihiatrie din Turceni a murit. "Deci n-a avut aparţinători atunci. Noi n-am găsit pe nimeni. Dânsa nu a putut să dea relaţii. Era într-o stare de deteriorare. Nu avea nici buletin, doar nişte date scrise pe un bilet", a declarat directorul medical de la Spitalul Turceni.

Poliţiştii au fotografiat pacienta şi au trimis pozele în ţară. Aşa s-a ajuns la concluzia că femeia moartă ar fi Maria Chebeş din Slătioara, judeţul Vâlcea. "Eu n-am fost pe-acolo niciodată. Nu mi-au călcat picioarele pe acolo", a spus Maria Chebeş.

Bătrâna a aflat abia în 2004 că din punct de vedere legal este moartă. "Doctora mi-a spus că eu nu o să mai primesc pensia şi nici medicamente compensate", a spus femeia.

Acum, pentru a-şi ridica pensia, Maria Chebeş merge lunar la medic pentru a primi o adeverinţă prin care să demonstreze că trăieşte.

Semnează manifestul NOI VREM RESPECT 

Mai multe articole despre:
deces Vâlcea confuzie pensie medic identitate Pacientă