MENIU

O altă "Stea" în colaps. Jucătorii echipei Steaua Roşie Belgrad nu au bani pentru mâncare şi chirie

Foto: BBC

Dacă Steaua Bucureşti se confruntă poate cu cea mai neagră perioadă din istoria clubului, o altă echipă din estul Europei, care a cucerit şi ea Cupa Campionilor, e în pragul dezastrului. Spre deosebire de cauzele sportive ale eşecului la echipa românească, gruparea sârbă, care poartă acelaşi nume, e în colaps din cauza problemelor financiare. Jucătorii echipei din capitala Serbiei nu mai au bani nici pentru hrană şi plata chiriilor!

"Proprietarul mi-a spus în această săptămână că trebuie să-i plătesc chiria şi facturile pentru cele trei luni de când m-am mutat la el, altfel o să mă dea afară din apartament. Dăcă oficialii nu îmi vor da bani măcar pentru a avea un acoperiş deasupra capului, atunci voi fi nevoit să mă întorc acasă, în Slovenia, şi să locuiesc cu părinţii mei", a afirmat Mirnes Sisic, care s-a transferat în iarnă la Steaua Roşie.

Mijlocalul sloven a mai spus că tinerii jucători aflaţi la club se confruntă cu probleme şi mai mari, deoarece nu au bani nici de mâncare: "Nu îmi vine să cred că o echipă de talia Stelei Roşii tolerează o astfel de situaţie, parcă am fi pe Titanic. Cel mai mult au însă de suferit fotbaliştii tineri, care ne cer nouă, celor mai în vârstă, bani pentru hrana zilică. Este umilor ce se petrece aici".

Situaţia precare în care se află clubul a fost comentată şi de Ilija Ivic, directorul sportiv al grupării din Belgrad.

"Ceea ce se petrece în prezent la club este foarte grav. Nu putem asigura condiţiile de bază pentru un fotbal profesionist. Nu putem să plătim salariile jucătorilor, iar în aceste condiţii cu greu se poate vorbi de performanţă. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu preşedintele şi fotbaliştii în speranţa că vom găsi o cale de a rezolva măcar o parte din probleme", a spus Ivic.

Fosta formaţie a lui Miodrag Belodedici a pierdut miercuri derby-ul cu Partizan, scor 2-0, şi a rămas la 14 puncte distanţă de marea sa rivală.

Mai multe articole despre:
Steaua bani Hrană Steaua Roşie Belgrad colaps