MENIU

NVIDIA lansează trei noi unităţi de procesare din seria GeForce 100M

Foto: pclab.pl

NVIDIA a lansat trei noi unităţi de procesare din seria GeForce 100M, GeForce G105M, GeForce G110M şi GeForce GT 130M, care satisfac, potrivit companiei, toate cerinţele de performanţe grafice ale aplicaţiilor de astăzi.

Astfel, fiecare din cele trei unităţi de procesare din seria GeForce 100M Series reprezintă o îmbunătăţire a performanţei în gama ei de produse.

"Unitatea de procesare vizuală GeForce G105M este cu 55% mai rapidă decât unitatea anterioară din acest segment, în timp ce GeForce G110M este cu 35% mai rapidă decât unitatea de procesare vizuală mainstream precedentă. Unitatea de procesare vizuală GeForce GT 130M este cu aproximativ 17% mai rapidă decât predecesoarea sa", se arată într-un comunicat al companiei.

Similar tuturor unităţilor de procesare NVIDIA, seria GeForce 100M oferă, pe lângă simpla randare a cadrelor de imagine, şi suport pentru efecte avansate de fizică prin tehnologia PhysX, pentru vizualizarea stereoscopică 3D, şi pentru procesarea paralelă.

Cu ajutorul tehnologiei NVIDIA CUDA, unităţile de procesare din seria GeForce 100M oferă platforma ideală pentru un număr tot mai mare de aplicaţii care folosesc procesarea paralelă pe nucle multiple (unităţile GeForce din seria 100M dispun de la 8 până la 32 de nuclee de procesare): de la aplicaţiile de procesare distributivă accelerate pe GPU şi efectele de fizică din jocuri, până la codarea fişierelor video accelerată pe GPU.

Untăţile de procesare GeForce G105M, GeForce G110M şi GeForce GT 130M au fost anunţate în cadrul CES 2009 din Las Vegas, Nevada.

NVIDIA este liderul mondial în tehnologia de procesare şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile.

NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Mai multe articole despre:
performanţă Nvidia grafică procesare GeForce