MENIU

Numirea lui Avram la CCA, privită cu ochi buni de majoritatea cluburilor

Foto: www.lpf.ro

Conducerile cluburilor mari din Liga I privesc cu ochi buni numirea lui Vasile Avram la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, agenţiei NewsIn, că are încredere în capacitatea lui Avram de a conduce corect activitatea din cadrul CCA. "Am o părere foarte bună despe Vasile Avram. Este un băiat deştept şi un om deştept nu poate fi altfel decât corect, pentru că-şi da seama că într-o asemenea funcţie nu poţi fi altfel. Nu mă interesează că are băiatul în lotul A de arbitri", a spus Gigi Becali.

Preşedintele grupării CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a salutat la rândul său numirea lui Vasile Avram în fruntea CCA: "Este un om integru, este de acord şi cu arbitrii străini, dar dacă aşa au vrut unii... Eu n-am vrut, am votat împotrivă. Avram este principial şi corect, sper să facă ordine în arbitrajul românesc. Nu contează că are fiul în lotul A de arbitri, ar fi păcat ca arbitri precum Teo Crăciunescu sau Marius Avram să fie pedespsiţi pentru taţii lor".

Finanţatorul formaţiei FC Timişoara, Marian Iancu, spune că îşi va face o părere despre numirea lui Avram la CCA în funcţie de decizia pe care o va lua în cazul centralului Cristian Balaj. "Nu mă interesează numirea ca act şi primul examen pe care îl va da Avram în noua funcţie. Să vedem ce va hotărî în cazul Balaj. Daca îi va ţine partea, daca îl va acoperi, dacă îl va proteja, dacă îl va camufla sau mai eu ştiu eu ce, atunci e clar că l-a pus sistemul şi acesta îl va proteja în continuare".

Preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, s-a arătat surprins de faptul că Avram a acceptat funcţia, însă este încrezător că acesta va rezolva problemele din arbitraj: "E foarte curios, eu am vorbit miercuri seară cu domnul Avram, înainte să fie numit preşedinte al CCA, şi a spus că nu va accepta funcţia dacă i se vor impune arbitri străini. Cred că va avea probleme din cauză că are fiul în lotul A de arbitri".

În schimb, preşedintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a privit cu neîncredere schimbarea conducerii CCA: "Aceste schimbări multe din fruntea CCA nu sunt deloc bune. Nu contează că s-a schimbat un om, contează să se schimbe arbitrii care conduc meciuri, să fie profesionişti, nu să-şi aranjeze freza pe teren şi să fugă atunci când se aruncă o brichetă pe gazon".

Vasile Avram este cel de-al treilea şef al CCA care are un fiu în lotul A de arbitri, după Ion Crăciunescu, tatăl lui Teo Crăciunescu, şi Gheorghe Constantin, tatăl lui Augustus Constantin.