MENIU

Numărul băncilor din SUA închise în acest an a ajuns la 98, după trei noi falimente

Foto: networkbank.co.uk

Autorităţile americane au închis încă trei bănci din statele Minnesota, Michigan şi Colorado, urcând numărul total al băncilor închise de la începutul anului la 98, în contextul celei mai mari crize economice din ultimii 70 de ani, potrivit Bloomberg.

Astfel, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), administratorul schemei de garantare a depozitelor din SUA, a anunţat vineri închiderea de către autorităţile de supraveghere a două bănci - Jennings State Bank din Spring Grove, Minnesota, şi Warren Bank din Warren, Michigan. A treia bancă închisă este Southern Colorado National Bank din Pueblo, statul Colorado.

Falimentele anunţate vineri vor costa FDIC 293,3 milioane dolari.

FDIC a precizat că va continua să garanteze depozitele bancare şi că nu este nevoie de o schimbare a relaţiei cu banca pentru ca un client să fie asigurat.

Falimentele bancare din SUA au ajuns în acest an la cel mai mare număr după criza de la începutul anilor '90, în condiţiile în care creditorii continuă să fie sub presiune, mai ales pe partea de împrumuturi ipotecare. Şomajul a atins în septembrie cel mai înalt nivel din ultimii 26 de ani în Statele Unite, astfel că băncile au în continuare clienţi ce nu mai pot achita ratele la credite.

Anul trecut, 25 de bănci americane au fost închise de guvern, faţă de numai trei în 2007, cele peste 120 de falimente din ultimii doi ani epuizând mare parte din fondurile FDIC. Administratorul schemei de garantare speră să obţină 45 de miliarde de dolari prin plata anticipată cu trei ani de către bănci a contribuţiilor la FDIC.
Mai multe articole despre:
SUA bănci falimente criză economică