MENIU

NU STERGE Ludovic Orban a fost ales prim-vicepreşedintele PNL

Foto: http://roxanaiordache.files.wordpress.com/2009/02/ludovic-orban-portret-santi.jpg
Ludovic Orban a reuşit să-i convingă pe delegaţii la Congresul extraordinar al PNL să-l voteze

După ce l-au ales pe Crin Antonescu în fruntea PNL, liberalii l-au ales sâmbătă dimineaţă prim-vicepreşedinte partidului, pentru care şi-au anunţat candidatura patru membri membri importanţi: vicepreşedintele Ludovic Orban şi primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Înainte de începerea votului, Teodor Atanasiu şi Marin Petrache, liderul filialei Ilfov, au anunţat că îşi retrag candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte.

Ludovic Orban a reuşit să-i convingă pe delegaţii la Congresul extraordinar al PNL să-l voteze, astfel încât a reuşit să obţină funcţia de prim-vicepreşedinte, în defavoarea lui Romeo Stavarache, Orban urmând să facă echipă cu Crin Antonescu, noul preşedinte al liberalilor.

Ludovic Orban a obţinut 947 de voturi, Romeo Stavarache-354, iar 12 au fost declarate nule. 

Teodor Atanasiu şi Marin Petrache şi-au retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, astfel că în cursă au rămas doar Ludovic Orban şi Romeo Stavarache.

Petrache a spus că Ludovic Orban a fost "sufletul campaniei" pe care a dus-o Antonescu şi a susţinut că trebuie lăsaţi să fie o echipă. Anterior, şi Teodor Atanasiu s-a retras din cursă.

Cel care a câştigat competiţia va fi practic numărul doi în partid, mâna dreaptă a preşedintelui PNL.

Pe lângă înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, statutul a introdus o nouă modalitate de alegere a conducerii centrale.

Congresul a început vineri la ora 11 şi se va încheia astăzi la ora 20:00.