MENIU

Noul director de la Aeroportul Otopeni a fost trimis în judecată în 2008, pentru schimb de terenuri

Foto: bileteavion.com

Noul director numit joi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, la conducerea Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, a fost trimis în judecată în 2008 pentru un prejudiciu de patru milioane de euro în urma unui schimb de terenuri.

"Am auzit că a fost trimis în judecată, dar este răspunderea PSD. Nu pot să decid în legătură cu semnele de întrebare, iar cei care l-au propus cred că au făcut analizele. Eu m-am uitat la CV şi este un om calificat", a declarat Radu Berceanu.

Ciobanu a explicat că trimiterea lui în judecată a fost făcută în baza unei decizii care nu a fost luată de el în calitate de director general, ci de Adunarea Generală a Acţionarilor şi de Consiliul de Administraţie al Aeroportului internaţional "Aurel Vlaicu" (Băneasa). 

"Primul procuror a dat neînceperea urmăririi penale în primă fază, al doilea procuror nu a luat nicio decizie, iar al treilea a spus să mă trimită în judecată. Aşteptăm să înceapă procesul şi să se termine", a declarat Ciobanu.  

Procurorii DNA îl acuză pe Sorinel Ciobanu, alături de alte cinci persoane, că a adus societăţii un prejudiciu  aeroportului Băneasade peste patru milioane de euro, după ce a aprobat un schimb de terenuri între aeroport şi o persoană fizică, prin care a primit un teren în Voluntari în locul unuia cu aceeaşi suprafaţă, în zona Băneasa. 

Mai multe articole despre:
DNA Henri Coandă Sorinel Ciobanu