MENIU

Noul album Manic Street Preachers va fi un omagiu adus chitaristului pierdut

Foto: NewsIn

Cel mai nou album al britanicilor de la Manic Street Preachers, cu piese inspirate de însemnările literare ale chitaristului Richey Edwards, membru al trupei de rock alternativ dispărut misterios în 1995, va apărea pe 18 mai.

Cu câteva săptămâni înainte de dispariţia sa, care rămâne unul dintre marile mistere ale istoriei rock-ului, Edwards a dat caietele în care îşi nota gândurile basistului Nicky Wire. Colegii lui Edwards nu s-au atins, însă, de însemnări vreme de 14 ani, până când chitaristul a fost declarat oficial mort. Notele lui Edwards erau în proză, astfel că membrii trupei le-au adaptat în formă poetică şi le-au pus pe muzică.  "Strălucirea şi inteligenţa liricii ne-a făcut ca, într-un final, să le folosim", spune Nicky Wire.

Albumul se va intitula "Journal for Plague Lovers", iar ultima piesă a materialului discografic, "William's Last Words", îi este dedicată, destul de explicit, celui dispărut.

Richey Edwards  a dispărut în februarie 1995, după ce a părăsit hotelul din Londra în care era cazată trupa. Maşina şi paşaportul i-au fost găsite lângă podul Severn, la graniţa dintre Ţara Galilor şi Anglia, loc cunoscut pentru incidenţa mare a sinuciderilor. "Journal for Plague Lovers" vine după albumul "Send Away The Tigers", care a primit trofeul Godlike Genius, în 2008. În acelaşi an, trupa a concertat pentru prima oară în România.
Mai multe articole despre:
muzică versuri chitarist Manic Street Preachers