MENIU

Noua Zeelandă anunţă 56 de cazuri suspecte de gripă porcină

Foto: ournewzealandexperience.com

Guvernul neo-zeelandez a anunţat că a identificat 56 de cazuri posibile de infectare cu virusul gripei porcine, dintre călătorii care s-au întors recent din Mexic sau din Statele Unite.

Încă din weekend Guvernul anunţase că nouă liceeni şi un profesor care se întorseseră din Mexic sunt infectaţi cu un virus gripal A (familie din care face parte şi virusul gripei porcine) şi ar putea suferi de gripă porcină.

Ministrul sănătăţii, Tony Ryall, a anunţat că alte 56 de persoane întoarse recent în Noua Zeelandă prezintă simptome de gripă şi sunt supuse examenelor medicale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a crescut astăzi de la trei la patru nivelul de alertă privind triscurile unei pandemii de gripă porcină, pe o scară cu şase nivele. Faza 4 marchează "o creştere semnificativă" a riscului de pandemie, explică OMS, prin transmiterea verificată de la om la om a unui virus capabil să provoace o epidemie într-o comunitate. Ţările vizate trebuie să informeze rapid organizaţia, dar acest stadiu nu implică faptul că pandemia este inevitabilă.

Mai multe articole despre:
deces Noua Zeelandă Mexic virus gripă porcină