MENIU

Nokia va disponibiliza 360 de salariaţi din divizia de servicii de internet

Foto: dailymobile.se

Nokia Oyj va concedia până la 360 de salariaţi de la divizia de servicii internet, în condiţiile în care combină ofertele sale în cadrul noului Ovi Store, a anunţat cel mai mare producător de telefoane mobile din lume.

Noul magazin online de software şi multimedia al Nokia va concura din mai cu App Store, magazinul de succes al companiei Apple. "Ne mişcăm în direcţia Ovi, în cadul unei strategii de platfomă", a declarat Tero Ojanpera, şeful operaţiunilor de divertisment şi dezvoltare al Nokia.

Nokia, care a anunţat primele pierderi trimestriale înainte de impozitare înregistrate vreodată pentru perioada ianuarie-martie, este în cursul unui proces de reducere a costurilor anuale care doar la unitatea sa principală de telefoane se ridică la mai mult de 700 milioane euro, pentru a contrabalansa scăderea cererii.

Pentru a face faţă scăderii cererii de telefoane, Nokia construieşte o nouă afacere pe baza unor servicii pe internet, ca jocuri sau hărţi, dar a diminuat planurile de investiţii în contextul crizei economice.

Magazinul Apple s-a dovedit o adevărată piaţă pentru supermarketurile de software din lumea mobilă, după ce în mai puţin de un an au fost descărcate de pe internet mai mult de un miliard de aplicaţii.

"Dacă iPhone şi App Store reprezintă un succes pentru Apple, concomitent este şi o înfrângere umilitoare pentru restul industriei mobile", a declarat directorul executiv al companiei de consultanţă în domeniul telefoniei Northstream, Bengt Nordstrom.
Mai multe articole despre:
colaborare reducere Nokia disponibilizări costuri Ovi