MENIU

Noile tehnologii, omniprezente la Târgul Internaţional de Jucării de la Tokyo

Foto: RTV
Organizatorii Târgului Internaţional de Jucării din Tokyo se aşteaptă să primească aproape 200.000 de vizitatori de toate vârstele

Ultimele tehnologii ascunse sub o blană sintetică? Focuri de artificii în cameră? Nimic surprinzător, dacă ne gândim la japonezi şi la două din obsesiile lor celebre: robotica şi jucăriile. S-a văzut asta şi la ultimul târg de jucării de la Tokyo.

De la un purtător de elicopter care a lăsat puştii cu gura căscată, la jucării clasice modificate, nimic nu a lipsit de la târg, iar japonezii, acolo unde nu au imaginaţie, au tehnologie.

Favorita expoziţiei a fost Venus, Pisica de Vis, un robot care reacţionează la mângâieri exact ca o felină sau căţelul care latră când senzorul din ochi detectează proprietarul.

Şi n-aţi văzut nimic. Sega, unul din liderii mondiali pe piaţa jocurilor video, a prezentat un dispozitiv care-ţi permite să ai oricând, în casă, un superb foc de artificii.

Pentru fetele care vor să-şi hrănească păpuşile, există grătarul sud-coreean, plin cu lucruri de care, altfel, părinţii lor le feresc.

Cu aşa tentaţii, organizatorii Târgului Internaţional de Jucării din Tokyo se aşteaptă să primească aproape 200.000 de vizitatori de toate vârstele, gata să vadă, să testeze şi, mai ales, să cumpere.

Mai multe articole despre:
jucării Tokyo tehnologie