MENIU

Noi proteste anunţate vineri în Republica Moldova, în ciuda ameninţărilor din partea autorităţilor

Foto: NewsIn

Premierul moldovean a avertizat populaţia să nu iasă în stradă din nou. \"Dacă instituţiile statului vor fi atacate, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat. Poliţia va face uz de toate mijloacele inclusiv de armamentul din dotare\", a declarat Zinaida Greceanîi. Totuşi, tinerii sunt decişi să iasă în stradă şi să protesteze.

Doar câteva zeci de manifestanţi la protest. În zonă sunt, în schimb, forţe impresionante. Informaţiile ajung destul de greu din Republica Moldova, pentru că mulţi ziarişti români au fost nevoiţi să părăsească ţara. Alţii n-au mai fost lăsaţi să intre pe teritoriul moldovean şi au fost întorşi din drum pe aeroportul din Chişinău.

Un mesaj pe internet şi pe SMS a chemat pe tineri, în Piaţa Marii Adunări Naţionale la un protest de amploare. Cele trei partide liberale ale opoziţiei moldovene s-au desolidarizat de acest miting şi au sfătuit populaţia să îl evite spunând că ar fi o provocare.

Tinerii care se adună aici în faţa guvernului cer demisia preşedintelui Vladimir Voronin şi cer eliberarea celor două sute de tineri arestaţi. Din păcate au rămas fără lideri şi fără reprezentanţi şi sunt din ce în ce mai puţini.

Localnicii sunt îngrijoraţi de soarta tinerilor arestaţi în timpul protestelor de la Chişinău. Aproape 200 de manifestanţi sunt după gratii.

Protestatarii spun că sunt mai puţini, pentru că mulţi s-au speriat de reacţia autorităţilor. Studenţii basarabeni din Romania primesc mailuri, prin care sunt avertizaţi că dacă vor pleca acasă în vacaţa de Paşte nu se vor mai putea întoarce în Romania.