MENIU

Noi ciocniri violente între poliţie şi militanţii ecologişti la Copenhaga

Câteva sute de oameni au protestat la Copenhaga

Fierbere pe străzile din Copenhaga! Ciocnirile dintre protestatari şi poliţie continuă! Autorităţiile daneze încearcă prin toate metodele să ţină sub control tinerii care au ajuns foarte aproape de centrul unde are loc summitul ONU privind încălzirea globală.

Ministrul danez de justiţie a impus mai multe ordonanţe de urgenţă care dau mână liberă poliţie în încercarea de a calma spiritele. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc în confruntările cu tinerii. Aproape 300 de protestatari au fost arestaţi numai în ultimele 24 de ore.
Între timp, mai multe delegaţii au încercat să părăsească negocierile pentru a se alătura protestatarilor dar au fost blocate de poliţie. Militanţii ecologişti au reuşit totuşi să pătrundă în sala de conferinţă.

Miile de protestatari din capitala daneză cer asumarea unor acţiuni concrete care să protejeze planeta de încălzirea globală. Ei reproşează liderilor lumii lipsa de implicare. Sub presiunea maselor, reprezentanţii a 194 de ţări mai au doar două zile pentru a decide asupra unui acord cadru de limitarre a emisiilor de gaze cu efect de seră.