MENIU

Niţă: Impozitul minim a crescut veniturile la buget, dar a dus la creşterea şomajului

Foto: gardianul.ro

Ministerul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat într-o conferinţă de presă, că îşi menţine punctul de vedere de a se elimina impozitul minim, adăugând că acesta a crescut veniturile la buget, dar a dus, în acelaşi timp, la creşterea şomajului.

"Banii au început să vină după introducerea impozitului minim, dar trebuie să vedem şi ce am pierdut odată cu el. Am pierdut contrinbuţii de asigurări sociale, cheltuim mai mult la şomaj. (...) Ne menţinem punctul de vedere, pentru eliminarea impozitului minim", a spus Constantin Niţă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN a partidului, că social-democraţii propun eliminarea impozitului forfetar începând cu 1 septembrie, recunoscând însă că măsura nu poate fi abrogată până nu se găsesc alte surse de finanţare, dar şi că PDL susţine în continuare taxa.

Preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet a declarat că numărul mare de firme care apelează la surse proprii de finanţare (60%), conform unui sondaj realizat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), indică un anumit grad de evaziune fiscală.

"În actualul context economic, faptul că 60% dintre firme se finanţează din surse proprii, prin reinvestirea profitului, din capitalul social, denotă un anumit grad de evaziune, pentru că nu există atâtea resurse proprii. Doar 16% dintre IMM-uri şi-au finanţat afacerile din credite bancare, iar 12% se finanţează din resursle proprii ale acţionarilor", a spus într-o conferinţă de presă, preşedintele FNGCIMM, Aurel Şaramet.