MENIU

Ninsorile abundente au lăsat zeci de localităţi fără curent electric

Ninsorile abundente continuă să blocheze drumurile din ţară

Vremea rea a creat probleme în toată ţara. În ultimele ore, zeci de localităţi au rămas fără curent electric şi fără căldură, din cauza viscolului care a afectat liniile de înaltă tensiune. Echipele de intervenţie lucrează şi acum la repararea defecţiunilor. Multe drumuri din ţară au fost închse din cauza viscolului şi a poleiului.

Autorităţile vrâncene au închis miercuri seară DN 23 şi DN 23 A pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni. A fost închis şi DJ 204 C Obrejiţa - Sihlea - Voetin. Pe DN 23 B ce face legătura dintre Focşani şi Măinăneşti, judeţul Brăila, peste 50 de persoane au stat înzăpezite mai mult de 20 de ore.

Din cauza căderilor masive de zăpadă, oraşul Băile Olăneşti şi satele din împrejurimi nu au curent electric, apă şi căldură de 24 de ore. Copacii s-au rupt sub greutatea zăpezii şi au căzut pe reţelele electrice. În oraş nu este căldură pentru că centrala termică a oraşului funcţioneză pe curent electric.

În judeţul Vâlcea, 30 de localităţi au rămas fără curent electric.

În judeţul Sibiu, tot din cauza vremii rele, un microbuz a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o basculantă pe Drumul Naţional 1. Şoferul a murit, iar pasagerul din dreapta a fost grav rănit. Traficul a fost blocat şi s-au format coloane de maşini de câte doi kilometri pe ambele sensuri.

Accident şi la ieşirea din Arad spre Nădlac, din cauza poleiului. O maşină a intrat în derapaj şi a lovit alte cinci autoturisme. Două dintre ele au ieşit în câmp, în urma impactului. Din fericire nimeni nu a fost rănit.