MENIU

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni, sursă de inspiraţie pentru o comedie despre dragoste şi putere

Foto: www.setthings.com

Cuplul Sarkozy este sursă de inspiraţie pentru o piesă de teatru despre tumultul iubirii şi al puterii, care se joacă la Madrid, intitulată, sugestiv, "Scandal la Palat".

Bineînţeles, este vorba despre o ficţiune, dar asemănările de pe afişul teatrului  Reina Victoria, cu Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni, nu reprzintă o simplă coincidenţă.

Istoria piesei se desfăşoară în salonul lui Bernard Mathieu, preşedinte din anii 50 ai unei ţări neprecizate, şi al soţiei sale, din întâmplare fost top model şi prezentatoare de televiziune de origine italiană.

Cuplul asistă, nervos, la lansarea unui jurnal tv care anunţă difuzarea unor imagini surprinse de camerele de securitate, în care preşedintele apare în ipostaze erotice, alături de top model, în toaletele palatului oficial, pe vremea cand era încă era căsătorit cu fosta soţie.

Autorul, directorul şi actorul principal al piesei Pedro Ruiz, spune că "Scandal la Palat" este doar o comedie "despre doi oameni prinşi în capcana propriilor ambiţii şi în cea a presiunii mediatice", dar admite că a avut ca inspiraţie cuplul prezidenţial francez.

Preşedintele francez asistă, de la balcon, la piesă, dar nu Sarkozy cel adevărat, ci figura sa de ceară, de la Muzeul din Madrid, alături de figurile de ceară care îi reprezintă pe premierul spaniol José Luis Rodriguez Zapatero, preşedintele american Barack Obama şi pe Camilla Parker-Bowles, soţia Prinţului Charles.