MENIU

Nicolae Ulieru, fost purtător de cuvânt al SRI: Ghizii minerilor din iunie \'90 erau ofiţeri sub acoperire la \"Doi şi un sfert\"

foto: RTV
Turturică: Nu exclud să fi fost infiltraţi în redacţii oameni ai serviciilor secrete

Serviciul \"Doi şi un sfert\" s-a împrăştiat ca un cancer. O spune fostul purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii. Nicolae Ulieriu a declarat la emisiunea \"Realitatea Zilei\" că cei care i-au condus pe mineri prin Bucureşti, în vara lui 1990, erau ofiţeri sub acoperire ai acestei unităţi. Iar alţi asemenea ofiţeri lucrau ca ziarişti la cotidiene centrale.

"E un serviciu care s-a împrăştiat ca un cancer, depăşindu-şi categoric atribuţiile date prin lege. Să nu uităm că, de exemplu, la Mineriada din iunie \'90 ghizii minerilor erau ofiţeri de la Doi şi un sfert. Cei care au vandalizat casa lui Ion Raţiu erau ofiţeri de la Doi şi un sfert. Această unitate a fost formată din scursorile fostei Securităţi", a spus Nicolae Ulieru, fost purtător de cuvânt al SRI.

Nicolae Ulieriu a mai afirmat că persoane cunoscute ca jurnalişti erau, de fapt, angajaţi ai Direcţiei de Informaţii a Ministerului de Interne.

"Avem oameni care lucrau în presă - la România Liberă, la Evenimentul Zilei, care înjurau SRI cu fiecare ocazie şi pe care i-am depistat că erau ofiţeri acoperiţi ai unităţii Doi şi un sfert", a mai spus Ulieru.

În replică, reprezentanţii celor două ziare aşteaptă ca Ulieriu să îşi probeze spusele.

"Atâta vreme cât domnul Ulieriu nu dă niciun nume eu nu pot să spun decât că este un mincinos. Deci aştept ca domnul Ulieriu să spună exact cine de la Evenimentul Zilei era ofiţer acoperit. Dacă va da nume sper să şi probeze", a replicat Mircea Marian, senior-editor Evenimentul Zilei.

"Nu exclud ca în redacţiile celor două ziare să fi fost oameni infiltraţi ale unor servicii secrete, nici în trecut şi nici acum. Atâta timp cât nu dă nume concrete, declaraţia sa nu valorează doi bani!", a spus Dan Turturică, redactor-şef România Liberă.