MENIU

Nicolae Nemirschi este anchetat de DLAF, potrivit Gardianul

Foto: Realitatea Tv

Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, este anchetat de Departamentul de Luptă Antifraudă în legătură cu contractul de promovare, în valoare de 500.000 euro, încheiat între Ministerul Mediului şi firma Ars Advertising, scrie Gardianul, în ediţia de vineri.

Departamentul de Luptă Antifraudă, organismul care apără în Romania interesele Uniunii Europene şi veghează la buna cheltuire a fondurilor comunitare alocate programelor derulate în ţara noastră, a început verificările în cazul prezentat de ziarul "Gardianul" referitor la contractul în valoare de 500.000 de euro, atribuit de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, firmei ARS Advertising, în cadrul campaniei de promovare a Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Reprezentanţii DLAF au declarat, joi, pentru "Gardianul", că au solicitat Autorităţii de Management în cauză clarificări cu privire la procedura de atribuire urmată şi punctul de vedere cu privire la situaţia relatată în ancheta jurnalistică în legătură cu atribuirea contractului pentru servicii de publicitate în cadrul campaniei de promovare a Programului Operaţional Sectorial de Mediu. După obţinerea acestor date, DLAF va informa asupra demersurilor viitoare întreprinse la nivelul instituţiei.

Recent, "Gardianul" a dezvăluit că Ministerul Mediului a atribuit, prin negociere directă, la începutul acestei luni, un contract în valoare de circa 500.000 euro firmei ARS Advertising SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Şi asta, în condiţiile în care operaţiunile aflate în derulare pentru această axă, care privesc modernizarea sistemelor de încălzire urbană în localităţile cele mai afectate de poluare, sunt, practic, în faza incipientă. 

Citeşte mai mult

Citeşte şi...