MENIU

Nicolae Grigorescu este preşedintele interimar al CCA, 12 arbitri au fost reţinuţi de la delegări

Foto: sport365.ro
Marcel Lică s-a autosuspendat din funcţiile deţinute la CCA

Preşedintele interimar al CCA, Nicolae Grigorescu, a declarat, miercuri, că nu este dispus să rămână în continuare în această funcţie, în cazul în care CEx al FRF îi propune acest lucru, dar vrea să ajute pe cât posibil la îndreptarea situaţiei arbitrajului românesc.

La sedinţa de miercuri de la CCA s-a luat o măsură dură: 12 arbitri au fost reţinuţi de la delegări, şase dintre aceştia fiind bănuiţi că ar fi implicaţi în cazul de corupţie în urma căruia au fost arestaţi Gheorghe Constantin şi Cornel Penescu. Aceştia sunt: Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos, Rosu Dan şi Marcel Savaniu.

Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs, Robert Dumitru, Valentin Berbecaru şi Octavian Şovre nu vor mai arbitra în următoarele etape din cauza prestaţiilor slabe din ultimele etape.

Augustus Constantin a cerut să fie retinut de la delegări până când situaţia tatălui său se va clarifica.

"Nu aş mai vrea să arbitrez pentru o perioadă din cauza situaţiei tatălui meu. Ştiam de demisia tatălui meu încă de dimineaţă, atunci când am vorbit cu domnul Ursu, avocatul lui", a spus Augustus Constantin. 

Marcel Lică era favorit să preia această funcţie, dar s-a autosuspendat.

"Când va fi momentul mă voi duce la DNA, dar nu mă întrebaţi mai multe pentru că nu vreau să intru în amănunte. Oamenii legii trebuie să îşi facă datoria, iar prezumţia de nevionovăţie trebuie să îşi facă simţită prezenţa. Eu mă autosuspend din funcţia de preşedinte al CCA şi predau funcţia mea lui Nicolae Grigorescu", a declarat Marcel Lică.

Gheorghe Constatin şi-a dat miercuri demisia din funcţia de preşedinte al CCA în urma arestării sale de către DNA. 

Luni, Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Alături de cei doi au mai primit mandate de arestare preventivă şi Liviu Făcăleaţă, director general al lanţului de magazine deţinut de Penescu, şi Cristian Libertatu, fostul şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. 

Citeşte şi Gheorghe Constantin şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al CCA