MENIU

Nicolae Bănicioiu: Cozmâncă este un pensionar onorabil în politică şi trebuie să rămână aşa

foto: NewsIN
Băniciou: Ne ajută că domnul Mischie şi cu domnul Conţac îl susţin pe Traian Băsescu

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu crede că Octav Cozmâncă este un "pensionar onorabil" care nu mai trebuie să facă reformă în 2009 în PSD. Bănicioiu a refuzat să spună dacă fostul lider al PSD va fi exclus din partid.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a spus despre Octav Cozmâncă că acesta "s-a autosuspendat din 2005" când la congres "nu s-a întâmplat ce a dorit domnia sa".

"Eu îi respect părerea. Faptul că are o altă părere decât a mea este un semn că ceea ce scrie în acea scrisoare nu este real, iar în altă ordine de idei cred că domnia sa nu mai trebuie să facă reformă în PSD şi în 2009. Cred că trebuie să accepte că, odată cu trecerea timpului, trebuie să fie şi alte generaţii care să îşi spună cuvântul şi cred că domnia sa este un pensionar onorabil în politica românească şi ar trebui să rămână la stadiul acesta", a declarat Nicu Bănicioiu.

Acesta a adăugat că nu se pune problema ca Octav Cozmâncă să aibă aderenţi. Bănicioiu a admis că există "organizaţii slabe" ale PSD care "sunt atacate" de PD-L pentru a lua oameni, dar dacă pleacă persoane precum Simirad sau Conţac nu este o "pierdere" pentru partid.  "Noi am încercat să scăpăm de ei pentru că erau consideraţi baroni ai PSD, dar dacă PD-L ne dă o mână de ajutor, foarte bine!", a punctat Bănicioiu.

"Eu cred că nouă ne face bine faptul că domnul Cozmâncă a plecat lângă un eventual adversar al lui Mircea Geoană", a spus deputatul PSD în opinia căruia excluderea lui Cozmâncă este la latitudinea organizaţiei din care face parte. "Ne ajută foarte tare faptul că pleacă domnul Cozmâncă pleacă lângă un contracandidat al lui Mircea Geoană. Ne ajută că domnul Mischie şi cu domnul Conţac îl susţin pe Traian Băsescu.  Dacă gândeam noi  strategia asta nu ne ieşea aşa de bine. PD-L ne-a acuzat pe noi că nu vrem reformă şi acum vin chiar cu oamenii care au creat o nemulţumire generală în rândul românilor", a spus Bănicioiu care a etichetat gestul lui Cozmâncă drept "trădare" şi a admis că poate vor fi şi alţii care îl vor urma.