MENIU

Nicio persoană majoră nu a fost condamnată pentru incest cu un alt adult, spune unul dintre membrii Comisiei de elaborare a codurilor

Foto: presaonline.com

Unul din membrii Comisiei de elaborare a codurilor, profesorul Valentin Cioclei, a declarat vineri că n-a auzit de oameni condamnaţi pentru incest, făcând referire la relaţiile incestuoase dintre persoanele majore, care nu mai sunt incriminate în noul Cod penal.

Profesorul a precizat că rămân incriminate actul sexual cu un minor, violul incestuos şi agresiunea sexuală, dar că noul text al Codului penal nu mai incriminează relaţia incestuoasă între două persoane majore care au consimţit la acea relaţie. "Din punctul de vedere al Comisiei, acest lucru ţine de o patologie", a precizat Valentin Cioclei.

"Nu orice este imoral trebuie să fie penal", a mai spus Cioclei, subliniind că, în acest caz, a contat faptul că, din punct de vedere penal, nu se rezolvă nimic şi că, probabil, consilierea psihologică ar putea fi de ajutor.

În contextul micşorării pedepselor, aspect criticat în mass media, profesorul a declarat, citând concluziile unor studii, că "probabilitatea de 5% de a face 2 ani de închisoare sperie mai mult decât probabilitatea de 10% de a face un an de detenţie".
Mai multe articole despre:
Cod Penal pedepse condamnări incest