MENIU

Nicii şefii nu au scăpat de reduceri salariale în 2009

Foto: consultingnetwork.co.in

V-au chemat în birou şi v-au spus că vă taie din salariu? Staţi liniştit, nici ei n-au scăpat. Vorbim de directorii din firmele de la noi, cărora 2009 le-a adus tăierea lefurilor cu până la 50%.

Ce am fost şi ce-am ajuns. Asta spun, cu siguranţă o parte dintre directorii din domeniul comerţului cu amănuntul. Aveau printre cele mai mari salarii înainte de agravarea crizei economice, în medie 6.500 de euro pe lună. Acum însă trebuie să se descurce cu o scădere estimată la 40% din salariu, adică aproximativ 3.500 de lei.

Parafrazându-l pe premier, puşca şi cureaua lată, ce sporuri şi venituri aveau odată directorii din construcţii. Mii de euro lunar, lefuri care au scăzut între timp cu o treime. Nici bonusurile nu au scăpat neatinse şi au fost reduse cu 35%.

În domeniul auto, directorii au salarii, dar şi bonusuri înjumătăţite, însă piaţa nu s-a calmat încă. Doar bancherii au scăpat mai ieftin. Au bonusuri mai mici cu până la 30%, dar măcar salariile le-au rămas intacte. Deocamdată... De ce spun asta? Pentru că, până la sfârşitul acestui an, salariile directorilor vor mai scădea cu până la 15% - asta reiese din estimările reprezentanţilor firmelor de consultanţă.

Mai multe articole despre:
venituri salarii reduceri scăderi bonusuri