MENIU

Nici nu te-ai fi aşteptat ca aceste state să aibă cea mai bună reputaţie din lume!

Un studiu online care a inclus peste 50 de state a demonstrat care este anul acesta ţara care se bucură de cea mai mare apreciere în rândul turiştilor. SUA, Marea Britanie şi Franţa nici măcar nu se află în top 10!

Canada ocupă anul acesta locul fruntaş în clasamentul celor mai respectate şi apreciate state din lume, informează Daily Mail. La această cercetare online care a inclus peste 50 de state au luat parte mai bine de 48.000 de oameni.

Potrivit studiului realizat de Institutul pentru Reputaţie, anul acesta Canada ocupă primul loc în topul celor mai respectate şi apreciate ţări din lume de către străini. Ţara a fost prezentă în clasament şi anul trecut, când ocupa, însă, poziţia a doua, după Elveţia. Cercetarea a urmărit aprecierea străinilor privind activitatea guvernului, nivelul de dezvoltare şi calitatea vieţii, informează Adevărul. Studiul anual realizat de Institutul pentru Reputaţie analizează modul în care fiecare ţară este percepută de turiştii străini.

Imediat după Canada, anul acesta se s-au situat Norvegia, Suedia, Elveţia, Australia. Surprinzător, însă, Marea Britanie s-a situat abia pe locul 13 din 55, iar Statele Unite pe poziţia 20. Următoarele locuri în top 10 sunt ocupate de: Finlanda, Noua Zeelandă, Danemarca, Olanda şi Belgia. Adevărul mai scrie că, potrivit studiului, reputaţia unei ţări este o percepţie subiectivă, emoţională, construită prin experienţa directă, alături de perspectiva oferită de alte persoane şi prin acceptarea stereotipurilor. De notat mai este şi faptul că reputaţia este foarte importantă nu doar pentru turism, ci şi pentru investiţii, care constribuie semnificativ la creşterea economică.