MENIU

Nica: Voi propune ca mijloacele de transport folosite pentru vot multiplu să fie confiscate

Foto: NewsIn

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, duminică, că va propune Guvernului să analizeze posibilitatea ca mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu să fie confiscate, spunând că reacţiile "pozitive" privind declaraţiile sale arată că a fost luat în serios.

"Faptul că au existat foarte multe semnale pozitive ca urmare a ultimelor declaraţii arată că cei care trebuia au luat în serios declaraţiile mele privitoare la modul în care vom acţiona pentru a ne asigura că alegerile din acest an vor fi extrem de curate, extrem de legale, în spiritul şi limita legii. Faptul că au apărut declaraţii ale companiilor de transport care anunţă că nu vor transporta oameni în zilele de 22 noiembrie şi 6 decembrie la aceste alegeri arată că au înţeles mesajul pe care eu l-am dat", a spus Dan Nica.

Ministrul de Interne le-a solicitat totodată companiilor de transport să facă aceste declaraţii în mod public, astfel încât să nu mai existe nicio urmă de echivoc în ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a acestui scrutin.

Ministrul Dan Nica a spus, la Galaţi, şi că va propune Guvernului să analizeze posibilitatea ca toate mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu să fie confiscate.

"Voi continua să anunţ şi să iau măsurile necesare pentru că alegerile se vor desfăşura corect, iar dacă mai există vreo minte rătăcită care crede că pentru 50 de lei se poate duce să mai voteze o dată, de două ori sau de trei ori, trebuie să ştie că pentru acest scrutin, dacă va mai exista un microbuz electoral, nu are decât o singură destinaţie - către penitenciar", a declarat ministrul de Interne, Dan Nica.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat sâmbătă că democrat-liberalii au fost "oarecum şocaţi" de declaraţiile ministrului de Interne privind o posibilă fraudă electorală, mai ales de insinuările că PD-L ar pregăti această fraudă, punând dezbaterea în cadrul mai larg al relaţiei cu PSD.

Întrebat dacă democrat-liberalii vor cere demiterea lui Dan Nica, Adriean Videanu a răspuns: "Este decizia primului-ministru, nu am discutat acest lucru".