MENIU

Nica: La 30 de minute de la semnarea revocării, miniştrii PSD ies din Guvern

D. Nica: PD-L a declanşat o criză politică printr-o măsură care este total nejustificată
Nica: Pentru a înlătura intoxicarea clară, miniştrii PSD au o decizie fermă, şi anume depunerea demisiei în 30 de minute de la semnarea decretului de revocare
Foto: NewsIn

Dan Nica a anunţat, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri, că miniştrii PSD sunt hotărâţi să plece din Guvern în 30 de minute de la semnarea decretului de revocare a sa din funcţia de ministru al Internelor. După şedinţa de guvern, liderii şi miniştrii PSD s-au reunit la sediul partidului.

"Împreună cu miniştrii PSD, am decis să participăm la şedinţa de Guvern, pentru că datoria noastră este să asigurăm buna guvernare a ţării, în limita capacităţilor pe care le avem", a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Dan Nica.

"Trecând peste tonul batjocoritor al lui Adriean Videanu, ceea ce arată o uşoară neînţelegere a modului în care aţi înţeles să respectaţi ca să fiţi respectaţi, am spus foarte clar că aţi declanşat criza, aveţi această responsabilitate şi acum vă bâlbâiţi...", s-a adresat ministrul Nica democrat-liberalilor. 

În opinia social-democratului, PD-L a declanşat o criză politică "printr-o măsură care este total nejustificată", motiv pentru care democrat-liberalii au datoria să revină la normalitate, "aşa cum erau lucrurile înainte de ziua de luni". 

Vicepremierul Dan Nica a făcut un apel către preşedintele Traian Băsescu să clarifice situaţia din Coaliţie: ori respinge cererea de revocare, întrucât "argumentele invocate în ea sunt de copii de grădiniţă", ori premierul Emil Boc retrage solicitarea de a-l revoca din funcţie, pentru ca situaţia să revină la normalitate. 

"Această criză nu poate fi deblocată în absenţa unei decizii a preşedintelui Traian Băsescu de care depinde intrarea în legalitate ca urmare a propunerii de revocare care se află la domnia sa", a explicat ministrul.

"Fac un apel către Traian Băsescu ca această clarificare să intervină. Boc şi PD-L au la îndemână soluţia simplă de retragere a revocării. Pentru a înlătura intoxicarea clară, miniştrii PSD au o decizie fermă: depunerea demisiei în 30 de minute de la anunţarea deciziei", a avertizat Dan Nica.

Întrebat cât va aştepta o decizie a preşedintelui Traian Băsescu, Nica a spus că acest lucru nu depinde de social-democraţi. "Nu depinde de noi, noi am spus foarte clar care este poziţia noastră. Mai departe, toate aceste lucruri depind de cei care sunt decidenţi, preşedintele României, care are cheia ieşirii României din criză, şi primul ministru care, din păcate, nu mai are acest lucru pentru că, în momentul în care a decis să pornească acest demers, nu mai are decât varianta retragerii acestuia", a mai spus Nica.