MENIU

Nica: Capul reţelei care a jefuit casele de schimb din Constanţa a fost arestat

Foto: NewsIn

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat vineri,la Constanţa, că unul dintre personajele importante care a participat la jafurile care au avut loc în acest an în judeţ a fost arestat. "Jafurile de la casele de schimb din Constanţa şi jaful de la magazinul de bijuterii din Năvodari au legătură între ele", a precizat Nica.

"Pot să vă confirm că unul dintre personajele importante despre care există date şi indicii că ar fi organizatorul acestor jafuri a fost reţinut şi sunt extrem de încrezător că, în perioada imediat următoare, toţi cei care au participat la aceste jafuri vor fi deferiţi justiţiei", a declarat Nica.

Ministrul nu a făcut public numele persoanei arestate, dar a precizat că a fost implicat atât în jafurile de la casele de schimb care au avut loc în municipiul Constanţa, cât şi la jaful de la magazinul de bijuterii din Năvodari. Nica a mai spus că această persoană a fost reţinută de mai multe zile.

Referitor la şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, Dan Nica a spus că, dacă el crede că acţiunile pe care le-a desfăşurat ca şef au fost percepute de constănţeni ca fiind bune, nu are de ce să-şi facă probleme.

"Dacă anumite grupări repetă o lovitură de mai multe ori, atunci problema se localizaeză la cei care ar fi trebuit să ia măsurile necesare, utilizând mijloacele pe care le au la dispoziţie", a precizat Nica.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a făcut aceste declaraţii la adunarea generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, care se desfăşoară în aceste zile la Constanţa.

Un magazin de bijuterii din centrul oraşului Năvodari a fost jefuit, vineri, 3 iulie, în jurul orei 15.00, de doi indivizi mascaţi, înarmaţi cu o sabie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, Radu Croitoru, indivizii au pătruns în magazin, au lovit o vânzătoare în spate, au furat câteva dintre bijuteriile expuse şi au fugit. La faţa locului a ajuns după câteva minute reprezentanţii firmei de pază cu care magazinul avea contract, dar atacatorii fugiseră.

Un alt jaf a avut loc pe 19 august, la Constanţa, la o casă de schimb valutar. Două persoane înarmate au reuşit să fure din casa de schimb 40.000 de lei, după ce au ameninţat-o cu un pistol casieră.

"Sesizarea s-a făcut în jurul orei 10.10. Un echipaj al secţiei 3 împreună cu firma de pază au ajuns la faţa locului în aproximativ 4 minute. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că este vorba de doi autori, care, mascaţi, au pătruns în interiorul casei de schimb valutar şi sub ameninţarea cu un pistol şi a unei arme albe, cel mai probabil un cuţit, au spart geamul de la ghişeul casieriei şi sub ameninţare au luat suma de aproximativ 40.000 de lei", a declarat la vremea respectivă Radu Croitoru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa. Potrivit acestuia, casa de schimb are supraveghere video, iar echipele de cercetare sunt la faţa locului.