MENIU

NewsIn: Unii operatori de taxi ieftinesc tarifele de călătorie cu 17%, în urma scăderii solicitărilor

Foto: timeout.ro

Unii operatori de taxi din Bucureşti oprerează începând cu zilele acestea reduceri de tarife de 17%, în urma scăderii cu până la 20 la sută a numărului solicitărilor, au declarat reprezentanţi ai companiilor de taximetrie din Capitală.


"Începând din 11 februarie vom reduce tariful călătoriei cu taxiul cu 17%, de la 1,94 la 1,65 de lei pe kilometru. Motivul ieftinirii este diminuarea cu 18 - 20% a numărului solicitărilor, cauzată de criza financiară", a spus directorul adjunct al companiei de profil, Meridian, Marian Mareş.

La rândul său, operatorul Taxi 2000 a operat reduceri de tarif tot de 17%. "Am ieftinit călătoria cu taxiul de la 1,99 la 1,69", a precizat proprietarul companiei Taxi 2000, Rober Megheşi.

Potrivit acestuia, reducerea de preţ a călătoriei cu taxiul a fost determinată de reducerea numărului clienţilor, majorarea preţului carburanţilor, dar şi de concurenţa neloială.

Megheşi mai spune că un număr de 5.700 de taximetre din Capitală practică preţuri de dumping şi funcţionează fără autorizaţie.

Mai mulţi operatori de taxi au declarat, încă de la sfârşitul anului trecut, pentru NewsIn, că urmează să scadă preţurile călătoriilor cu până la 20%, începând din luna ianuarie 2009, pe fondul ieftinirii carburanţilor.
Mai multe articole despre:
taxi ieftinire