MENIU

NewsIn: Un angajat al CEC Bank din Teleorman a comis o fraudă de aproape 300.000 de lei

Foto: hartacluj.ro

Un angajat al agenţiei CEC Bank care funcţiona în comuna Zâmbreasca, judeţul Teleorman, a întocmit în fals 186 de contracte de debit pe parcursul a cinci ani, între 2003 şi 2008, fără să fie descoperit, prejudiciul total fiind estimat la 283.555 lei.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, acesta prezenta clienţilor contracte scoase din uzul unităţii, pe care oamenii făceau depuneri de bani. Sumele depuse de persoanele induse în eroare intrau în buzunarul acestuia. Prejudiciul total estimat se ridică la 283.555 de lei.

În prezent, angajatul CEC Bank este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodată, printr-o ordonanţă emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, acestuia i s-a interzis să părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unor surse din interiorul agenţiei CEC Bank, documentele pe care acesta le-ar fi folosit ca să înşele oamenii ar fi fost luate de pe normele de lucru ale agenţiei, fiind xeroxate ulterior. Astfel, pe colţul din dreapta stă scris "Anexa 2". Deşi se pare că pe multe dintre ele nu a fost aplicată ştampila agenţiei, oamenii s-au lăsat păcăliţi doar pentru că ştiau că este angajatul instituţiei bancare respective.

Mai multe articole despre:
fraudă Teleorman angajat CEC Bank