MENIU

NewsIn: Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi a fost prins băut la volan

Comisarul şef Cătălin Blănaru, de la Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă (SIIPI) Iaşi, a fost prins, miercuri seară, sub influenţa alcoolului în timp ce conducea un autoturism de teren. Acesta a fost implicat într-un accident rutier cu o maşină a unui post local de televiziune.

Şefului SIIPI i-au fost recoltate probe biologice, în condiţiile în care anterior etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,45 miligrame pe litru alcool pur expirat. Ofiţerul de informaţii a recunoscut că a băut la un dineu circa 300 ml de vin, dar a susţinut că accidentul a fost o "înscenare".
"La plecare (de la un dineu, n.r.) am observat că sunt urmărit de un autoturism Logan. În apropiere de o intersecţie, Loganul m-a depăşit şi a frânat brusc în faţa mea. Legături se pot face în continuare, pentru că exact în acel loc aştepta o echipă de televiziune", a declarat presei Cătălin Blănaru.

Potrivit comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Liviu Zanfirescu, în această dimineaţă încă nu era cunoscut rezultatul probelor biologice. Acesta a adăugat că, în funcţie de rezultatele emise de Institutul de Medicină Legală, se vor lua măsurile legale, fie dosar penal, dacă alcoolemia va fi de peste 0,80, fie proces-verbal de contravenţie, dacă alcoolemia va fi sub această cotă.

Şefii Poliţiei Rutiere au declarat că accidentul în care a fost implicat şeful SIPI nu s-a soldat cu victime, fiind vorba de o tamponare uşoară, incidentul provocând doar nişte pagube materiale. Aceştia au mai spus că funcţia pe care o deţine comisarul şef Blănaru nu impune proceduri speciale în astfel de cazuri.
Mai multe articole despre:
accident poliţie alcool alcoolemie