MENIU

NewsIn - Ienei: "Steaua nu mai poate să câştige campionatul acum"

Foto: www.fanatik.ro

Fostul selecţioner Emeric Ienei a declarat luni, că din punctul său de vedere şansele ca Steaua să mai câştige campionatul sunt nule, mai ales că gruparea din Ghencea ocupă în prezent doar locul 8 şi are în faţa sa echipe care arată o evoluţie constantă.

"Suntem pe locul 8, Steaua nu poate să mai câştige campionatul acum, dar cu un joc mai elevat ar putea să se apropie de locurile fruntaşe, pentru că echipele care sunt în faţă au avut o scădere. Nu pun la socoteală aici Rapidul şi Craiova. Dinamo a jucat mai bine, dar cu cine? A bătut la Buzău, şi dacă am ajuns să ne bucurăm că a bătut Dinamo acolo, înseamnă că suntem săraci cu totul", a spus Emeric Ienei.

Fostul antrenor al grupării din Ghencea a făcut şi radiografia ultimului meci al Stelei din campionat: "Steaua şi-a făcut un rău cu FC Argeş în condiţiile în care conduci cu 2-1 şi ratezi şi un penalty. Sunt nişte greşeli impardonabile la acest nivel. Din punct de vedere al agresivităţii, Steaua s-a schimbat mult în bine, numai că jocul ei nu a fost destul de clar, mai ales că nu s-a întâlnit cu o echipă care are cine ştie ce valoare, ci care încerca doar să joace".

Ienei a comentat şi evoluţia portarului Zapata: "Trebuie dus la oftalmolog, a primit nişte goluri care m-au dus cu gândul la ideea asta. Nu e lipsit de valoare, dar îmi lasă impresia că nu vede bine la depărtare. Sigur, portarul poate să greşească, nu-l condamn sută la sută, dar oricum, la meciuri decisive aceste greşeli devin foarte grave".

Legat de partida disputată în deplasare cu FC Argeş, Ienei a punctat că jocul Stelei ar trebui să arate altfel: "Kapetanos trebuie exploatat, dar nu aşa, cu mingi care vin înspre el de la Zapata, ci cu centrări de genul celei pe care i-a dat-o Semedo, când grecul a înscris pentru 2-1. De la CCA încoace Steaua şi-a schimbat jocul, nu mai jucăm combinativ, cu pase la firul ierbii, cu o mişcare în teren mult mai bună".  

"Dacă eram la Steaua propuneam să sacrificăm acest campionat, dar nu fără performanţă, să încercăm să facem o echipă care la anul să se poată bate pentru campionat. La Steaua, sunt nişte jucători tineri şi talentaţi care trebuiau promovaţi mai din timp. Nu trebuiau aduşi jucători care au costat bani mulţi şi fără valoare", a comentat Ienei strategia pe care ar vrea s-o vadă implememtată la Steaua.

În ceea ce priveşte finalul etapei a 21-a, atenţia lui Emeric Ienei a fost captată de evoluţia a două echipe: "După această etapă, Rapidul şi Craiova mi-au lăsat o impresie bună. În momentul de faţă, aceste două echipe joacă cel mai frumos şi eficient fotbal din Liga I. Craiova i-a bătut categoric pe campioni".

Fostul selecţioner s-a referit şi la meciul dintre România şi Serbia, din preliminariile pentru CM 2010: "Piţurcă a făcut o selecţie bună, a chemat cei mai valoroşi jucători. Jucătorul valoros să joace! Chiar dacă fotbalistul valoros nu este în formă, el poate să se concentreze pentru un singur joc, în timp ce jucătorul în formă, dar care nu are valoare, face pe el la un meci foarte important".

Partida dintre România şi Serbia se va disputa la data de 28 martie, la Constanţa, de la ora 20:45.
Mai multe articole despre:
Steaua Dinamo Rapid FC Argeş Emeric Ienei Zapata