MENIU

NewsIn - Duru: "Sunt motive de îngrijorare pentru Craiova, putem asista la un nou caz Sportul Studenţesc"

Foto: NewsIn

Directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, că există posibilitatea ca Universitatea Craiova să fie retrogradată în urma neregulilor descoperite în dosarul pentru sezonul 2009-2010 al Ligii I, iar decizia va fi luată până la 15 mai.

"În ceea ce priveşte situaţia Universităţii Craiova este posibil să asistăm la un nou caz Sportul Studenţesc. Există motive de îngrijorare pentru ei, dovadă că domnul Mititelu a ieşit imediat în presă pentru a acuza tot felul de conspiraţii. Atunci, ar fi trebuit să existe cazul Jiul Petroşani-Sportul Studenţesc, pentru că nici Jiul nu trebuia să primească licenţa în sezonul 2005-2006. Pentru faptul că oamenii de la Comisia de Apel au acordat fără temei licenţă Jiului, FRF a fost sancţionată de UEFA", a spus Duru.

Sportul Studenţesc a fost retrogradată în sezonul 2005-2006 în urma unor nereguli descoperite la dosarul de licenţiere, deşi gruparea din Regie se clasase la finalul campionatului pe locul 4, cu 56 de puncte.

"Nu contează palmaresul şi tradiţia Universităţii Craiova. Aspecte de această natură nu pot fi luate în considerare. Noi lucrăm după documente. Vorbele, tradiţiile, blazoanele nu le putem coase la dosar, trebuie să avem acte care să certifice o stare de fapt şi să respecte regulile. Până în acest moment nu s-a luat o hotărâre în cazul Universităţii Craiova, categoric nu", a mai precizat oficialul FRF.

În urmă cu aproximativ o săptămână s-au descoperit unele nereguli în dosarul de licenţiere al Universităţii Craiova, iar directorul Comisiei, Viorel Duru, a spus că Universitatea Craiova poate fi retrogradată, însă acest lucru va fi decis doar de membrii CEx al FRF. "Neacordarea licenţei nu conduce neapărat la retrogradarea echipei. S-ar putea să fie o situaţie în care unul sau mai multe cluburi să fie admise în competiţie, chiar dacă nu obţin licenţa. E posibil şi asta, în ROAF se vorbeşte de vacantarea locului", a spus oficialul forului condus de Mircea Sandu.

De asemenea, finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a dezvăluit că neregulile pe care Comisia de Licenţiere le-a descoperit în dosarul pentru sezonul 2009-2010 pot duce la retrogradarea echipei în Liga a II-a, dar susţine că formaţia din Bănie nu va avea probleme