MENIU

NewsIn: Boc avea pregătit documentul de remaniere pentru Andronescu, spun reprezentanţi ai PDL

foto: NewsIN

Ecaterina Andronescu a scăpat ca prin urechile acului de remaniere. Conform agenţiei NewsIn, care citează lideri PD-L, premierul Emil Boc avea pregătit, pentru şedinţa de Guvern de miercuri, documentul de remaniere a ministrului Educaţiei, în caz că s-ar fi opus proiectului Legii educaţiei naţionale.

"Premierul Boc avea hârtia de remaniere pregătită în cazul în care Ecaterina Andronescu nu ar fi susţinut proiectul", a declarat un lider PDL pentru NewsIn.

Potrivit surselor citate, această informaţie o avea şi ministrul Educaţiei care, în cadrul şedinţei Executivului de miercuri, nu ar fi avut decât obiecţii minore. De altfel, miniştrii PSD ar fi avut o atitudine conciliantă pe parcursul şedinţei astfel încât premierul nu a fost obligat să recurgă la măsuri mai radicale, spun reprezentanţi PDL.

Pe de altă parte, premierul intenţionează să-şi angajeze răspunderea pe toate legile importante privind reforma în cazul în care social-democraţii se vor opune sau vor încerca să întârzie adoptarea acestor legi, spun sursele citate. Este vorba de elaborarea standardelor de cost pentru administraţiile locale şi o preconizată lege a reformei economiei, au precizat aceleaşi surse.

Chiar dacă Executivul a transmis că proiectul cuprinde şi propunerile comisiei Miclea şi cele ale Ecaterinei Andronescu, premierul a menţionat numai contribuţia profesorul Mircea Miclea, cel care a fost preşedintele comisei de educaţie din cadrul administraţiei prezidenţiale.   

"Are ca punct de plecate Pactul Naţional pe Educaţieaşa cum este el precizat în programul de guvernare şi strategia Educaţia şi Cercetarea pentru cunoaşterea pentru societatea cunoşterii elaborată în baza Pactului de cătreComisia Miclea", a anunţat premierul Boc la finalul şedinţei de guvern.

Ministrul Ecaterina Andronescu a refuzat să comenteze această situaţie.

Nici la ministerul Educaţiei, lucrurile nu sunt mai clare. Sindicaliştii au fost din nou chemaţi să discute despre legile educaţiei, dar au primit pe masă tot varianta iniţială a codului, fără modificările aduse miercuri seară în şedinţă de Guvern.

Proiectul de lege trebuie definitivat până sâmbătă, pentru ca luni să poată ajunge pe masa parlamentarilor.