MENIU

NewsIn: Armele furate de la Ciorogârla au fost date în urmărire internaţională

foto: stacwestern.free.fr

Armele furate de la Ciorogârla au fost date în urmărire internaţională, caracteristicile acestora fiind transmise, în urmă cu o săptămână, structurilor operative din toate ţările cu care anchetatorii colaborează la nivel instituţional, au declarat, pentru NewsIn, surse din rândul anchetatorilor.

Anchetatorii au precizat, totodată, că este foarte probabil ca furtul să fi avut loc în noaptea de 27 spre 28 ianuarie.

Potrivit surselor, au fost recoltate zeci de amprente şi urme ADN, acestea fiind şi cele mai concludente probe care au dus la arestarea celor trei militari de la UM Ciorogârla. Astfel, ADN-ul lui Marius Tudorache, şeful dispozitivului de pază, a fost găsit pe o ladă de arme din care au fost furate mai multe pistoale. De asemenea, urmele lui au fost recoltate şi dintr-o zonă situată la trei metri în afara unităţii, în care acesta nu avea ce căuta.

La fel, urmele ADN şi amprentele celorlaţi doi au fost recoltate din depozit, deşi aceştia au declarat la audierile preliminare că nu au intrat niciodată acolo. De altfel, fişa postului nu prevede accesul în depozit. 

Anchetatorii cred că furtul a avut loc în noaptea de 27 spre 28 ianuarie şi că ar putea exista şi persoane din afara unităţii care să fi luat parte la furt. S-a stabilit că plăcile din azbociment ale primului gard împrejmuitor au fost scoase şi după furt montate la loc, iar gardul de sârmă a fost tăiat. Armele, conform cercetărilor de până acum, au fost cărate prin pădure cu o căruţă până la margine de unde au fost preluate cu o maşină de teren.

Potrivit procurorilor, vor cere, din nou, arestarea celorlalţi patru militari asupra cărora planează suspiciuni cu privire la încălcarea consemnului şi insistă pe gravitatea consecinţelor nerespectării misiunii pe care militarii o aveau.  

Mai multe articole despre:
arme Ciorogârla urmărire internaţională