MENIU

NEWS ALERT: Radu Berceanu şi Gheorghe Pogea negociază cu fermierii

Radu Berceanu şi Gheorghe Pogea au intrat la negocieri cu fermierii. Fermierii care protestează în faţa Ministerului Agriculturii au ameninţat, în cazul nerezolvării problemelor, cu boicotarea alegerilor electorale şi cu blocarea principalelor artere de transport din ţară.

Crescătorii de taurine ameninţă că vor protesta astăzi şi la Palatul Cotroceni dacă în urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice nu îşi vor rezolva problemele, a declarat preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş.

"În cazul nerezolvării cerinţelor, fermierii vor boicota alegerile, nu în sensul că nu se vor duce la vot, ci vor face în aşa fel ca voturile lor să fie anulate. Vom pune două-trei ştampile pe buletinele de vot pentru ca acestea să nu ajute pe nimeni. De asemenea, fermierii vor bloca principalele artere de transport din ţară, drumuri naţionale şi judeţene", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei.

"Dacă subvenţiile nu se dau la timp, acum când ne putem aproviziona cu furaje, riscăm ca la iarnă preţul acestora să se dubleze şi să nu le mai putem acorda", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei.

Acesta a mai spus că fermierii vor renunţa la animale în lipsa subvenţiilor, neavând cu ce să le hrănească.

Aproximativ 1.000 de crescători de taurine protestează în faţa sediului Ministerului Finanţelor Publice. Jandarmii au intervenit de mai multe ori pentru a-i calma pe fermierii întrucât vroiau să intre în clădirea Ministerului Finanţelor Publice. Aceştia au reuşit mai devreme să rupă cordonul făcut de forţele de ordine, dar au fost readuşi de jandarmi la locul de protest.