MENIU

Neregulile din mediul universitar vor fi reprezentate gratuit în instanţă de un ONG

Foto: expert.romjob.ro

Studenţii, cadrele didactice universitare şi cercetătorii care sesizează nereguli în domeniul în care activează sau sunt discriminaţi, se pot adresa, din 28 septembrie, la sesizări@romaniacurata.ro, iar cazul lor va putea fi reprezentat, gratuit, în instanţă, a anunţat Societatea Academică Română (SAR).

O echipă de şase experţi, condusă de preşedintele filialei din Timişoara a SAR, Florian Mihalcea, care va ocupa postul onorific de Avocatul Educaţiei, va analiza toate sesizările neanonime trimise de cei care activează în mediul universitar.

"Avem un buget asigurat pentru a acţiona în instanţă de câte ori va fi cazul. Vor avea prioritate cazurile strategice, foarte răspândite, pentru a crea un precedent. Vom intenta procese, sistematic şi cât mai vizibil, pentru a descuraja abuzurile în mediul universitar. În plus, va fi mai uşor pentru angajaţii care de multe ori acceptă neregulile pentru că sunt ameninţaţi şi îşi pot pierde locurile de muncă, să îşi facă dreptate în instanţă, pentru că sunt susţinuţi de o coaliţie, nu sunt pe cont propriu", a spus, la lansarea proiectului, preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi.

Tot în cadrul acestui proiect va fi evaluată finanţarea învăţământului superior şi se va face reevaluarea celor 42 de universitaţi în cadrul raportului Coaliţiei pentru Universităţi Curate (CUC). Cele două evaluări vor fi făcute publice în primăvara anului viitor.

Mai multe articole despre:
avocat medic instanţă ONG