MENIU

Nereguli la vot: Au fost sesizate 194 de infracţiuni, potrivit MAI

<p><em><strong>ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 EXIT POLL</strong> </em></p>

Cu ocazia alegerilor prezidenţiale de pe 6 decembrie, au fost sesizate 194 de infracţiuni şi emise ordonanţe de reţinere de 24 de ore pentru două persoane în judeţele Braşov şi Argeş, a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Centrului Naţional de Comunicare al MAI.

O persoană a fost reţinută în localitatea Săcele, din judeţul Braşov, pentru infracţiunea de vot multiplu, iar o alta a fost reţinută în Ştefăneşti, judeţul Argeş, pentru oferirea de bunuri în scopul determinării alegătorilor să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Au mai fost aplicate 259 sancţiuni contravenţionale,în valoare de 208.870 lei.

Cele mai multe infracţiuni sesizate s-au înregistrat în judeţele Dâmboviţa (29), Teleorman (16), Vrancea şi Galaţi  (12) şi privesc fapte prevăzute de O.U.G nr. 95/2009 privind modificarea şi completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României (oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat şi intenţie vot multiplu).

Nu au fost înregistrate infracţiuni în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Ialomiţa, Sălaj şi Vâlcea.