MENIU

Nemirschi: Nu am să demisionez pentru nişte acuzaţii care nu sunt reale

Foto: RTV
Nemirschi: Casa nu a fost înscrisă la Taxe şi Impozite pentru că atâta timp cât era în construcţie nu exista
Nemirschi: Autoturismul de teren apare în declaraţia de avere pentru că a fost cumpărată de mine, însă ea aparţine fiului meu

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, anchetat pentru fals în declaraţia de avere susţine că totul este mai degrabă o neînţelegere şi nu are de gând să demisioneze. Ministrul este acuzat că nu a înregistrat la Direcţia de Taxe şi Impozite o casă şi o maşină, pe care de altfel, le-a menţionat în declaraţia de avere. Casa a fost finalizată după depunerea declaraţiei de avere, iar maşina este a fiului meu, s-a justificat Nicolae Nemirschi la Ediţia Specială de la Realitatea TV.

Ministrul a inclus în declaraţia sa de avere de la 5.01.2009 o casă în localitatea Topalu, dobândită prin cumpărare la data de 03.03.2006, care însă nu este înscrisă în evidența Direcţiei de Taxe şi Impozit.

Nicolae Nemirschi susţine însă că locuinţa fusese în contrucţie încă dn 2007, şi nu a fost înscrisă la Direcţia de Taxe şi Impozite pentru că era în construcţie.

''Nu am proces verbal de recepţie finală a construcţiei, ca atare, conform legii româneşti, casa nu există'', explică ministrul adaugând că noua locuinţă a fost finalitzată abia pe 22 iunie 2009, deci la 6 luni după depunerea declaraţiei de avere. 

De asemenea, ministrul este acuzat că nu a înregistrat la Direcţia Taxe şi Impozite din Constanţa nici maşina de teren marca Jeep Cherokee, pe care o menţionează în declaraţia sa de avere. 

''Maşina este a fiului meu. Am cumpărat-o eu, însă pentru fiul meu. Maşina este înregistrată la Direcţia Taxe şi Impozite pe numele fiului meu'', a explicat ministrul Mediului. 

În acelaşi timp, ministrul este acuzat de ANI că a declarat Fiscului cu 40.000 de euro mai puţin decât în declaraţia de avere. Şi aici , ministrul a găsit o explicaţie: suma reprezintă contravaloarea dividendelor pe care el şi soţia le are de ridicat de la firmă. Ele nu au fost declarate la Fisc pentru că nu au fost încasate încă. 

''Nu am de gând să demisionez pentru nişte acuzaţii care nu sunt reale şi veridice'', a încheiat ministrul Mediului, anchetat în acest moment atât de Parlament, cât şi de procurori.