MENIU

Navigaţia pe Canalul Sulina a fost reluată miercuri, după 23 de ore de restricţii

Foto: NewsIn

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) a redeschis Canalul Sulina şi Bara Sulina miercuri dimineaţă, după aproape o zi în care vântul puternic şi valurile mari de pe mare au făcut imposibilă navigarea în condiţii de siguranţă.

"AFDJ Galaţi a ridicat restricţia de navigaţie pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, impusă marţi, deoarece condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit şi permit circulaţia navelor în siguranţă", a declarat purtătorul de cuvânt al AFDJ, Emanuela Turcu.

Canalul şi Bara Sulina au fost închise marţi dimineaţă, la 10.20, din cauza furtunii puternice de pe mare. Vântul atingea viteza de 70 de kilometri la oră, iar valurile mării măsurau şase metri înălţime.

Cele două nave obligate să staţioneze în ultimele 24 de ore din cauza închiderii temporare a navigaţiei pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina au primit permisiunea de a-şi continua călătoria. Una dintre ele a oprit în rada Portului Sulina, iar cealaltă a oprit la ancoră la mila 49, după oraşul tulcean Isaccea. Ultima dată când AFDJ a închis Canalul şi Bara Sulina a fost în a doua decadă a lunii decembrie, când restricţiile au fost menţinute timp de 48 de ore.