MENIU

"Natură moartă cu nepot obez" a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2008

Foto: www.sibiu2007.ro

Piesa "Natură moartă cu nepot obez", scrisă de actorul Ion Săpdaru, a fost desemnată cea mai bună piesă de teatru românească a anului 2008 de către juriul concursului iniţiat de Uniunea Teatrală din România (UNITER). Anunţul a fost făcut, marţi, de organizatori.

Textul piesei prezintă povestea de dragoste dintre un bărbat supraponderal, Pompiliu, şi o prostituată, pe nume Lili.

Originar din Republica Moldova, Ion Săpdaru (47 de ani) a jucat în mai multe filme de succes ale ultimilor ani, printre care "4, 3, 2", "California Dreamin'" şi "Hârtia va fi albastră". Săpdaru este cunoscut şi ca regizor de teatru.

Juriul concursului „Cea mai bună piesă de teatru românească a anului 2008” a fost format din regizorul Sanda Manu şi criticii de teatru Alice Georgescu şi Ion Cocora.

Celelalte piese din selecţia finală a concursului au fost "Orient Expresso", de Radu Macrinici, "Ziua perfectă", de Antoaneta Zahar, "Moartea pentru patrie", de Mihai Ignat, "Aeroport", de Ştefan Caraman, şi "Youtube", scrisă de Viorel Cojanu.

Premiul va fi decernat în cadrul Galei UNITER, programată pe 27 aprilie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, potrivit NewsIn.

Concursul „Cea mai bună piesă de teatru românească a anului” se desfăşoară din 1990, la iniţiativa UNITER şi sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Competiţia este independentă, ca juriu şi tematică, de Premiile UNITER, însă împarte cu acestea data şi locul de decernare.
Mai multe articole despre:
teatru regizor actor UNITER piesă