MENIU

Năstase susţine că a "convenit" cu Iliescu să-l susţină pe Mircea Geoană în lupta pentru Cotroceni

Foto: NewsIn

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a susţinut luni în faţa pensionarilor din partid că a hotărât, în urma unei discuţii cu Ion Iliescu, să-l sprijine fără echivoc pe actualul candidat la prezidenţiale, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Liderul PSD a explicat că a avut o discuţie "în grupul de orientare strategică" cu Ion Iliescu în care au convenit să nu lase impresia că ar fi "divizaţi în interiorul partidului în legătură cu opţiunile sau candidaţii (...), inclusiv la prezidenţiale". "Nu vom merge pe mai multe variante, nu vom merge pe jocuri duble", a declarat Adrian Năstase.

De asemenea, Năstase a mai spus că la şedinţa Consiliului Naţional trebuie prezentat un "mesaj clar că avem un candidat pentru prezidenţiale, un mesaj care să fie neechivoc". "Am ajuns la o anumită concluzie, mergem în acest fel şi ne batem pentru preşedintele partidului în calitate de candidat la prezidenţiale", a susţinut Năstase.

Totodată, Năstase a spus că social-democraţii trebuie să facă "un slalom politic" în lupta pentru Cotroceni.

În plus, liderul PSD a mai susţinut că PDL a strâns fonduri consistente pentru campanie, iar în "zona rurală", care era controlată de social-democraţi, PDL se află înainte în preferinţele electoratului. "În zona rurală a apărut, din păcate, o anumită mentalitate a votului pomană, şi poate este şi vina noastră, dar în principal a PDL şi PNL care au introdus această modalitate de cointeresare", a declarat Năstase.

"Problema banilor se va pune în mod acut, miniştrii de la PDL transferă pe căi mai puţin ortodoxe banii către primarii PDL, iar lipsa de resurse creează nişte probleme foarte mari în zona rurală. La alegerile din 2008 noi am avut 1,4 milioane de votanţi mai puţini care au rămas acasă sau au votat altfel. Dacă noi în 2004 aveam mai multe voturi decât întreaga dreaptă politică, în 2008 PNL şi PDL au avut de două ori mai multe voturi decât noi", a spus Năstase.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD Adrian Năstase