MENIU

Năstase: Îmi pare rău pentru domnul Croitoru, dar nu are sprijin parlamentar

Foto: NewsIn
Năstase, despre Croitoru: Probabil concluzia firească va fi aceea de a-şi da înapoi acest mandat

Liderul PSD Adrian Năstase a comentat invitaţia lui Lucian Croitoru ca PSD să propună persoane pentru conducerea Ministerului de Interne, arătând că PSD, PNL şu UDMR îl sprijină în continuare pe Klaus Johannis şi că întâlnirea de marţi va fi "o simplă informare".

Întrebat cum apreciază propunerea făcută de premierul desemnat, Lucian Croitoru, social-democratul Adrian Năstase a răspuns că acesta ar trebui să înţeleagă că PSD, PNL şu UDMR au făcut o înţelegere, "au format o majoritate, au un punct de vedere şi au, în acelaşi timp, un candidat propriu".

"De aceea, ar fi foarte greu să intrăm într-o discuţie legată de programul de guvernare cu care ar veni domnul Croitoru sau membri ai unei eventuale echipe cu care dânsul ar veni. Cred că, în mod normal, întâlnirea de mâine (n.r. marţi) trebuie să fie o întâlnire foarte simplă de informare, o chestiune de eleganţă în care să i se spună domnului Croitoru că lucrurile rămân aşa cum au fost stabilite, în sensul că aceste partide au propriu lor candidat pe care îl susţin în continuare şi doresc ca această majoritate a lor să fie respectată şi de preşedintele României", a subliniat Năstase.

El a adăugat că "îi pare rău pentru dl Croitoru pentru că este undeva la mijloc în această chestiune".  "Eu sper să ia lucrurile în mod sportiv, să ia notă că nu are un sprijin în Parlament şi probabil concluzia firească va fi aceea de a-şi da înapoi acest mandat, de a refuza să meargă mai departe, cu atât mai mult cu cât Traian Băsescu a anunţat că are în vedere că are o soluţie, pe care am bănuit-o de la început, şi anume continuarea în formula Guvernului interimar Boc cu aceleaşi  persoane la ministerele importante, inclusiv la Ministerul de Interne", a mai spus deputatul PSD.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat că va merge la întâlnirea de marţi cu PSD, PNL, UDMR şi minorităţi şi a anunţat că va cere PSD să facă trei nominalizări pentru postul de ministru de Interne.

Declaraţia lui Croitoru vine după ce liderii PSD au declarat că intenţia preşedintelui Băsescu şi a PD-L este de a-l păstra pe Vasile Blaga la MAI, pentru a superviza organizarea alegerilor.